Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

«Σκιώδη εθνικά νομίσματα», το σχέδιο της Μ. Λεπέν για να "σκοτώσει" το Ευρώ

H υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, σχεδιάζει το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας της, εφ’ όσον εκλεγεί, θα το αφιερώσει στις διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες οι οποίες νιώθουν «απογοητευμένες από το ευρώ», δημιουργώντας έτσι «σκιώδη εθνικά νομίσματα», τα οποία σε μία πορεία χρόνου θα αντικαταστήσουν ομαλά το ευρώ... 


Σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου – Μαΐου η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σημειώνει η Wall Street Journal.

Διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος από εκείνο που έλαβε στις εκλογές του 2012, η Μαρίν Λεπέν εκθέτει μια λεπτομερή στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο θα αποσύρει τη Γαλλία από το ενιαίο νόμισμα χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες πανικού και κατάρρευσης της οικονομίας.

Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας σημειώνει, μέσω επιτελών της, ότι το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας της, εφ’ όσον εκλεγεί, θα το αφιερώσει στις διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες οι οποίες νιώθουν «απογοητευμένες από το ευρώ», δημιουργώντας έτσι «σκιώδη εθνικά νομίσματα», τα οποία σε μία πορεία χρόνου θα αντικαταστήσουν ομαλά το ευρώ.

Η κ. Λεπέν εκτιμά ότι χώρες οι οποίες δυσκολεύονται να πιάνουν τους ευρωπαϊκούς στόχους σύγκλισης, θα εισέλθουν σε συζήτηση για την πλήρη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το ευρώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα, αλλά ως όπλο – ένα μαχαίρι στα πλευρά κάθε χώρας για να πειστεί να πάει σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν που επιθυμεί ο λαός της», είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.
αναδημοσίευση από tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *