Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης!

Τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαίωσε και η κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου - Φ. Γεννηματά. Σε αυτή όμως ξεκαθαρίζεται ότι το κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια...Επισφραγίστηκε η συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Το ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, θα ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως η ΔΗΜΑΡ, διατηρώντας δηλαδή την πολιτική και οργανωτική αυτονομία του.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει κοινή συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στο σχήμα (Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Τούντας [Κίνηση Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία] και Γιώργος Παπανδρέου), προκειμένου να εξετάσουν πώς θα προχωρήσει η συνεργασία, αλλά και πώς θα συμμετάσχουν τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα οποία θα χρειαστεί να διευρυνθούν.

Οι εξελίξεις με την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη στάση που θα κρατήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε για την επισημοποίηση της συμφωνίας οι Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά αναφέρουν πως «το ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις».

«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση και για αυτό χρειάζεται ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα», αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους. Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου».

Όπως υπογραμμίζουν, εκφράζουν την «κοινή βούληση να συμπράξουν και να συνεργαστούν για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού».

«Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», καταλήγουν οι δυο πρόεδροι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *