Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Νίκος Χουντής: «Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα διαρκές "ευρωμνημόνιο"»

«Η Ελλάδα είναι σε μια διαρκή «μνημονιακή διαπραγμάτευση», θα βρίσκεται σε ένα διαρκές «ευρωμνημόνιο» - «Μόνη λύση η έξοδος από την ευρωζώνη από τα αριστερά», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενόνητας, Νίκου Χουντή...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Χουντής :
  • «Η Ελλάδα είναι σε μια διαρκή «μνημονιακή διαπραγμάτευση», θα βρίσκεται σε ένα διαρκές «ευρωμνημόνιο»
  • «Μόνη λύση η έξοδος από την ευρωζώνη από τα αριστερά»
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο ρ/σ Ράδιο 1 D Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο, καλούμενος να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα,είπε μεταξύ άλλων:

Σε ό,τι αφορά την τελευταία απόφαση του Eurogroup αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει η ΛΑΕ για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σχολίασε πως «το μόνο που αποφασίστηκε στο Eurogroup είναι τα νέα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση με την μορφή προνομοθέτησης, που σημαίνει νέα βάρη και νέα δεινά για τον κόσμο».

Συνέχισε λέγοντας πως«αυτή η κατάσταση είναι αδιέξοδη. Η Ελλάδα, που είναι η επιτομή της κρίσης στην ευρωζώνη θα είναι σε μια διαρκή «μνημονιακή διαπραγμάτευση» και θα βρίσκεται σε ένα διαρκές«ευρωμνημόνιο»και επισήμανε ότι «αυτό σημαίνει συνεχή μέτρα λιτότητας, η λαϊκή κυριαρχία δεν θα παίζει κανένα ρόλο, η δημοκρατία έχει ακυρωθεί, το κοινοβούλιοείναι μόνο για να ψηφίζει ειλημμένες αποφάσεις».

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Χουντής τόνισε ότι «το ερώτημα πλέον είναι τι δουλειά έχει η Ελλάδα  σε ένα τέτοιο περιβάλλον.. Οι μνημονιακές δυνάμεις, έχουν αποδεχθεί ότι για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη πρέπει να υποστεί οποιαδήποτε θυσία. Οι θυσίες όμως δεν έχουν τέλος. Οι μνημονιακές δυνάμεις υπερασπίζονται την πολιτική τους, την πολιτική τους ύπαρξη, μιλώντας καταστροφολογικά. Αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με τέτοιους όρους».

Διευκρίνισε ότι «η ΛΑΕ προτείνει ένα συγκεκριμένο τρόπο αποδέσμευσης της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Έξοδος από την ευρωζώνη με ένα πρόγραμμα αντιμονοπωλιακό, ένα πρόγραμμα κρατικοποιήσεων των τραπεζών, σταματήματος των ιδιωτικοποιήσεων, ενίσχυσης των εργατικών δικαιωμάτων, των μισθών,ενίσχυσης των ΜμΕ και διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Όπως επισήμανε, «είναι ένα σύνολο μέτρων που μέσα στην ευρωζώνη είναι αδύνατον να υλοποιηθούν. Επομένως, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολίτικό μέτωποπου θα ξεμπλοκάρει την χώρα από την ευρωζώνη».

Απαντώντας στο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει αποδεκτό το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit,απάντησεπως «η πρόταση του Σόιμπλε είναι Μνημόνιο. Η πρόταση Σόιμπλε είναι αντί για γερμανικό ευρώ μια γερμανική δραχμή. Δεν είναιαυτή η πρόταση της ΛΑΕ. Υπάρχει η πρόταση για έξοδο από τα δεξιάκαι υπάρχει η πρόταση για έξοδο από τα αριστερά, πρόταση που υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα».

Στη συνέχεια τηςσυνέντευξης και ερωτώμενος για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προσκλήσεις των τελευταίων ημερών και την στάση της ΕΕ ο Έλληναςευρωβουλευτήςσημείωσε πως «η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι κάτω από το έλεος της Τουρκίας,γιατί έχει πέσει  στην παγίδα που έφτιαξε μόνη και που είναι η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίαςγια το προσφυγικό. Με την συμφωνία αυτή έκανε η ΕΕ τον κύριο Ερντογάν ρυθμιστή,παρόλο που, όπως όλοι γνωρίζουν, αυτή η συμφωνία  αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Χουντής επισήμανε ότι «στην ουσία,ο κύριος Ερντογάν μένει εκτός ουσιαστικής κριτικής, για την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για  το πάγιο και χρόνιο πρόβλημα, που θα έπρεπε να απασχολεί πιο έντονα την ΕΕ,της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την επίλυση του Κυπριακού προβλήματοςστη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Το Γραφείο Τύπου
28.2.2017

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια