Πολιτικό άσυλο ζήτησαν άλλοι δύο τούρκοι στρατιωτικοί

ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία, πολιτικό άσυλο, τούρκοι στρατιωτικοί,

Στην Αλεξανδρούπολη κρατούνται εδώ και μερικά 24ωρα δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που φέρονται να μετείχαν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που θα υλοποιούσαν το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν...

Δύο τούρκοι στρατιωτικοί που φέρονται να κατηγορούνται ως μετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, κρατούνται εδώ και μερικά 24ωρα στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας περάσει στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και αφού παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του ΑΤ. Ορεστιάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του Ερντογάν και έχουν καταθέσει αίτημα για πολιτικό άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία, στις 20 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμενων του τουρκικού στρατού που κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Στην επονομαζόμενη "διμοιρία του θανάτου" φέρονται να μετείχαν συνολικά 47 στρατιωτικοί, οι 44 είναι προφυλακισμένοι και οι υπόλοιποι 3 δικάζονται ερήμην με τα ονόματα όλων τους να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις τουρκικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου