Νίκος Φίλης: Συγκυριακή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Πολιτική, Νίκος Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ,

Την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε, σύμφωνα με  ρεπορτάζ του ThePressProject, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ...

Την πεποίθηση ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρειάζονται μασάζ» για να πεισθούν να ψηφίσουν, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή μείωση αφορολόγητου των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν περνά τέτοιο μέτρο».

Να ανοίξει ο διάλογος με ΠΑΣΟΚ

Σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επέμεινε στην άποψη ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε προσχέδιο συζήτησης το κείμενο της ερώτησης για τα εξοπλιστικά που είδε το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ότι ήταν στο στάδιο της τεκμηρίωσης, ώστε αν και εφόσον κατατίθετο, να είναι ολοκληρωμένη, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση από το Μαξίμου για να μην κατατεθεί η ερώτηση και χαρακτήρισε απαραίτητο να γίνει συζήτηση με εμπειρογνώμονες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές.

Η απόφαση για τα εξοπλιστικά είναι πολιτική

Υπογράμμισε δε, ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τα εξοπλιστικά είναι πολιτική και όχι των εμπειρογνωμόνων, οι εκτιμήσεις των οποίων λαμβάνονται βεβαίως υπόψη.

Εξέφρασε ακόμα την άποψη, ότι «δεν μπορεί να μειώνεις το αφορολόγητο, να κόβεις συντάξεις» -στην άμεση μείωση των οποίων επιμένει, όπως είπε, η Γερμανία- και «να μιλάς για αγορά εξοπλιστικών 3 δισ.». Ανέφερε επιπλέον, ότι τα «F 35» δεν είναι κατάλληλα επιχειρησιακά για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να παίρνεις δανεικά από τη Γερμανία και να αγοράζεις εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ».
Σε ερώτηση για τη παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε έκθεση εξοπλιστικών στο Άμπου Ντάμπι, απάντησε: «Ο Π. Καμμένος κάνει τη δουλειά του. Πού θα έπρεπε να είναι; Στα Τρόφιμα και στα Ποτά;»

Να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις προθέσεις του Π. Καμμένου, αντέτεινε: «Ας βρει τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών και μετά να συζητήσουμε για εξοπλιστικά».

Τέλος, επέμεινε στην άποψη του ότι η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και επανέλαβε την πρότασή του να ξεκινήσει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση γιατί στη πρόσκλησή του για συζήτηση δεν απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, αντέτεινε: «Δεν αποκλείουμε κανένα κόμμα του κεντρώου χώρου αλλά το μέγεθος στη κοινωνία είναι διαφορετικό»Εμείς λέμε στο ΠΑΣΟΚ, ελάτε να ψηφίσουμε τώρα την απλή αναλογική για να εφαρμοστεί τις επόμενες εκλογές και όχι τις μεθεπόμενες» είπε, εκτιμώντας ότι η ΝΔ με αυτό το εκλογικό σύστημα δεν θα γίνει κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με ΝΔ και Χρυσή Αυγή.

«Πανευρωπαϊκά, και στην Ελλάδα, διαμορφώνονται δύο πόλοι και μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά. Ακόμα και σε μη επίτευξη αυτοδυναμίας θα διαμορφωθούν βάσει των συσχετισμών, μπλοκ πολιτικών δυνάμεων», εκτίμησε.
πηγή: ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου