ΕΝΦΙΑ με εισοδηματικά κριτήρια και την αξία του ακινήτου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ένα νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ από το 2018 επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των αντιμέτρων που θα προτείνει στους δανειστές, αφού πρώτα ψηφιστούν τα μέτρα...

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου της Πέμπτης, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται βάσει της αξίας του ακινήτου, αλλά και των εισοδημάτων των φορολογουμένων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» θα αποδίδει σαφώς λιγότερα έσοδα στο Κράτος: περίπου 1 δισ. ευρώ κάτω από τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ που φτάνουν σήμερα τα 2,65 δισ. ευρώ (-35%).

Επίσης, σύμφωνα με το «Έθνος», οδικός χάρτης για το νέο φόρο θα είναι το Περιουσιολόγιο, στο οποίο θα αποτυπώνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις τιμές της αγοράς.

Η πρόταση της κυβέρνησης (ως αντιστάθμισμα στη μείωση του αφορολόγητου) θα συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις από τους θεσμους, δεδομένου ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας από τους φόρους που αποδίδει.

Πολιτική, Οικονομία, ΕΝΦΙΑ, Φορολογία,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.