Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Βερολίνο: Η Άγκυρα έχει αυξήσει τις κατασκοπευτικές δραστηριότητές της στη Γερμανία

Η Γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας BfV έχει παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση στις προσπάθειες συγκέντρωσης πληροφοριών από την Τουρκία στη Γερμανία...

Σημαντική αύξηση των τουρκικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στη Γερμανία υπήρξε το τελευταίο διάστημα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που οι εντάσεις με την τουρκική κοινότητα έχουν κλιμακωθεί ενόψει του δημοψηφίσματος για την αύξηση των εξουσιών της τουρκικής προεδρίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

Η Γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας BfV, σύμφωνα με την ιστοσελίδα allesgr.de, ανακοίνωσε πως οι αντιπαραθέσεις στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατοπτρίζονται και στη Γερμανία.

«Η BfV παρατηρεί μια σημαντική αύξηση στις προσπάθειες συγκέντρωσης πληροφοριών από την Τουρκία στη Γερμανία», αναφέρεται στη σχετική δήλωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας άρχισε τον Ιανουάριο έρευνα για ενδεχόμενη διενέργεια κατασκοπείας από ιερωμένους που στέλνονται στη Γερμανία από την Άγκυρα.

Ο επικεφαλής της BfV, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, υπογράμμισε την ανησυχία του για εντάσεις ανάμεσα σε δεξιούς Τούρκους στη Γερμανία και υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι μάχες δια πληρεξουσίων ανάμεσα σε υποστηρικτές του PKK και εθνικιστές, ακροδεξιούς Τούρκους να κλιμακωθούν», δήλωσε.

Ο Μάασεν δεν αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της κατασκοπείας εκ μέρους της Τουρκίας. Είπε σε δημοσιογράφους τον Ιανουάριο ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί επιχειρήσεις των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών εντός των συνόρων της.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι συζήτησε με τον Γερμανό ομόλογό του ώστε να βρεθεί ένας πιθανός χώρος για να οργανωθεί συγκέντρωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Ερντογάν, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια