Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Μηνιάιο «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση

Μηνιαίο εισόδημα «Κοινωνικής Ένταξης» 485 € καθιερώνει η ιταλική κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι για 2 εκατομμύρια Ιταλούς  με ετήσιες απολαβές οι οποίες δεν ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες ευρώ…


Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε το λεγόμενο «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα μηνιαίο βοήθημα για περίπου δυο εκατομμύρια Ιταλούς. Οι λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας θα πρέπει να καθοριστούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο «εισόδημα ένταξης» οι πολίτες με ετήσιες απολαβές οι οποίες δεν ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες ευρώ.

Το μηνιαίο ύψος του εισοδήματος κοινωνικής ένταξης (
reddito di inclusione sociale) ορίσθηκε στα 485 ευρώ και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό και οικογένειες που είναι ιδιοκτήτριες ακινήτου, οι οποίες, όμως, δεν διαθέτουν άλλες πηγές οικονομικής στήριξης. «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια δέσμευσή μας υπέρ της αξιοπρέπειας των πολιτών, ώστε να ελευθερωθούν από την πίεση της ανάγκης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η οικονομική κρίση που ζήσαμε ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενάμιση εκατομμύριο οικογένειες ζουν σε κατάσταση φτώχειας», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ένα από τα κύρια στοιχεία του νέου εισοδήματος ένταξης είναι ότι θα συνεχίσει να καταβάλλεται και για μερικούς μήνες αφότου ο δικαιούχος καταφέρει να βρει μια θέση εργασίας. Μια κίνηση που στοχεύει στο να προσφερθεί ένα έμμεσο κίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης. Συνολικά, όμως, οι πολίτες οι οποίοι στην Ιταλία βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια