Μόνη λύση οι επενδύσεις…

Οικονομία, επενδύσεις, Γιάννης Παπαγιάννης, kontranews,

Οι επενδύσεις θα δώσουν την ώθηση για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Κυρίως οι επενδύσεις μπορούν να αλλάξουν το κλίμα. Το ξέρει αυτό ο πρωθυπουργός γι αυτό κινήθηκε στο πλαίσιο αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου...


του Γιάννη Παπαγιάννη (*) στην kontranews
 
Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και παράλληλα ζήτησε να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τα νομοσχέδια κάθε υπουργείου. Ακόμα, ο Α. Τσίπρας ζήτησε να προχωρήσουν τα «κολλημένα» έργα, να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Από την εισήγηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στη συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στην αξιολόγηση περιγράφοντας μεταξύ άλλων τα στάδια για να κλείσει η συμφωνία.

Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση.

Έτσι κι αλλιώς το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου (αλλά και την πώληση κομματικού της ΔΕΗ), θεωρείται από τους κυβερνώντες ότι έχει «χωνευτεί» από την κοινή γνώμη και επιπλέον επειδή θα αφορά την περίοδο για μετά το 2018, δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Τουναντίον θα μπορεί να κυβερνήσει να πλασάρει ως επιτυχία τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, έστω κι αν αυτή αρχίσει πρακτικά επίσης μετά το 2018.

Οι επενδύσεις είναι η μόνη λύση για να βγούμε από την κρίση. Ας το καταλάβουμε καλά αυτό.
__________________

(*) Ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι Δημοσιογράφος, εκφωνητής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου