Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Ανατροπή στην ιεραρχία των Σαούντ, νέος διάδοχος του θρόνου ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν!

Η ενθρόνιση του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στην Μέκκα...

Ο νέος διάδοχς του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ανατροπή στα καθιερωμένα της διαδοχής του θρόνου στην Σαουδική Αραβία. Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του κι αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο στην Υεμένη, τον καθορισμό της ενεργειακής πολιτικής του βασιλείου, με παγκόσμιες επιπτώσεις, ενώ είχε ρόλο και στην κατάρτιση των σχεδίων για την οικονομική παρουσία της Σαουδικής Αραβίας, μετά την εποχή του πετρελαίου.

Η ενθρόνιση του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στην Μέκκα.

Ο νέος διάδοχος, αναλαμβάνει παράλληλα και τα καθήκοντα του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ενώ διατηρεί τα χαρτοφυλάκια των καθηκόντων του, στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα που δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Απαλλάσσεται από όλα τα καθήκοντα του, σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, ο οποίος , διατέλεσε υπεύθυνος των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εξάρθρωσε βομβιστική εκστρατεία της αλ Κάιντα την περίοδο 2003-2006.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, δήλωσε επίσημα την αφοσίωσή του στον νέο διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,

Ο “μεταρρυθμιστής” πρίγκηπας

 
Από την συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ - Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον Λευκό Οίκο
Ο νέος διάδοχος του θρόνου τον περασμένο Μάρτιο είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο και είχε συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, από όπου φαίνεται να έλαβε και το “χρίσμα” από τον αμερικανό πρόεδρο. 

Η Δύση βλέπει στο πρόσωπό του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν το «next big thing» της Ανατολής και πιστεύει ότι ο 31χρονος θα είναι καθοριστική μορφή στην πολιτική της.

Υπόσχεται ακόμα την αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας του και την απεξάρτησή της από το πετρέλαιο, επίσης σκέπτεται να εφαρμόσει και μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και ακόμα και την παροχή δικαιωμάτων στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια