Επικαιροητα

6/random/ticker-posts

Header Ads Widget

Γερμανία: 3.000 ευρώ στους αιτούντες ασύλου για να επιστρέψουν οικειοθελώς στη χώρα τους

Η Γερμανία προσφέρει χιλιάδες ευρώ στους πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε. Το πρόγραμμα, το οποίο η κυβέρνηση έχει ονομάσει «Η χώρα σου. Το μέλλον σου. Τώρα!» θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.


Ο κάθε πρόσφυγας ξεχωριστά θα λαμβάνει έως 1.000 ευρώ (αν επιστρέψει οικειοθελώς στο σπίτι του, ενώ οι οικογένειες θα λαμβάνουν έως 3. 000 ευρώ. Η βοήθεια προορίζεται για την επανένταξη όσων έχουν αιτηθεί ασύλου αλλά έλαβαν αρνητική απάντηση από τις γερμανικές αρχές. Οι πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, θα μπορούν επίσης να  λάβουν επίδομα στέγασης για ένα χρόνο, ώστε να πληρώσουν το ενοίκιο τους, να ανακαινίσουν το σπίτι τους ή να αγοράσουν τον βασικό εξοπλισμό για την κουζίνα ή το μπάνιο.

Στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε να απελάσεις όσους πρόσφυγες δεν έλαβαν άσυλο, αλλά πάντα «φιλικά». Στην πράξη, αυτό σημαίνει την προώθηση της εθελοντικής επιστροφής.

Εκτός από τα κίνητρα χρηματικής αμοιβής και επιδόματος στέγασης, οι απορριφθέντες μπορούν επίσης να λάβουν οικονομική βοήθεια για το ταξίδι τους και μια εφάπαξ οικονομική βοήθεια για το νέο τους ξεκίνημα.

Περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία στο τέλος του 2016, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας. Από το 2014, ο αριθμός των αιτούντων ασύλου αυξήθηκε κατά 851,000 (άνοδος 113%). Στα τέλη του 2016, 872,000 αιτούντες έλαβαν άδεια διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως. Αλλά για τους περισσότερους αιτούντες άσυλο (600.000), αυτή η αναγνώριση ήταν μόνο προσωρινή. Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα ασύλου 158.000 ανθρώπων το 2016.

 Η Γερμανία είναι πολύ πιο γρήγορη στη διεκπεραίωση αιτημάτων ασύλου από όσο οι γειτονικές της χώρες. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία είχε επεξεργαστεί περισσότερα αιτήματα ασύλου το πρώτο εξάμηνο του 2017 από ό,τι οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων ασύλου προέρχονταν από τη Συρία (455,000 άτομα) ενώ μαζί με τους αιτούντες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ αποτελούν τις τρεις πρώτες χώρες προέλευσης.
allesgr.de

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *