Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Κύπρο»

Ρ. Τ. Ερντογάν, Τουρκία,
Στα άκρα τραβάει το σχοινί ο «Σουλτάνος» - «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Κύπρο», διαμηνύει ευθαρσώς βάζοντας ξανά μπουρλότο με το… συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας» και προμηνύοντας την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών...

Σε ένα ακόμη εθνικιστικό παραλήρημα άκρατου φανατισμού και αλαζονείας, ο Ερντογάν τα βάζει με Θεούς και Δαίμονες, εξαπολύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Στο στόχαστρό του δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών και τα ανοιχτά ζητήματα με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μαραθώνια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/03) κατά την οποία αποφασίστηκε η Τουρκία «να μην υποχωρήσει από τα συμφέρονται και τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και αν. Τουρκία».

«Έγινε μια συνολική εξέταση των θεμάτων της Κύπρου, της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, κυρίως αναφέρθηκε η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδος που δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εμπρηστική ανακοίνωση του Τουρκικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (Milli Güvenlik Kurulu, MGK) περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, επιλεγμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος είναι επίσης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής), ενώ οι αποφάσεις του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού χαράσσουν την «πολιτική ασφάλειας» της χώρας.

Ως εκ τούτου, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η αναφορά στη στάση της Ελλάδας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «κακός γείτονας», αποδεικνύοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να φθάσει στα άκρα την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Ερντογάν εξάλλου έκλεισε τα αυτιά στις… υποδείξεις των Ευρωπαίων για το «φλέγον» ζήτημα στη συνάντηση που είχε μαζί τους στη Βάρνα, παίζοντας τον τρελό αφού απάντησε πως «η τουρκική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», ενώ γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες πως στην Τουρκία κυριαρχεί ο… νόμος του Σουλτάνου και μόνο αυτός!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου