Υπόθεση Σκριπάλ: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Μόσχα

Υπόθεση Σκριπάλ, Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας, ΟΗΕ,

Η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη βάση της επιστολής της Τερέζα Μέι, όπου τονίζεται ότι η Μόσχα είναι «εξαιρετικά πιθανό» να ευθύνεται για την επίθεση...


Η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη στις 22.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να συζητηθούν οι κατηγορίες που διατυπώνει η Βρετανία ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε μια νευροπαραλυτική ουσία για να επιτεθεί εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία τον περασμένο μήνα, είπε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.

Ο Βασίλι Νεμπένζια επισήμανε ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη βάση της επιστολής της 13ης Μαρτίου που εστάλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπου τονίζεται ότι η Μόσχα είναι «εξαιρετικά πιθανό» να ευθύνεται για την επίθεση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως η «κοινή λογική θα επικρατήσει» στην υπόθεση Σκριπάλ.

«Αναμένουμε τη στιγμή όπου, τελικά, η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι διεθνείς σχέσεις θα σταματήσουν να υφίστανται αυτή την τεράστια ζημιά που βλέπουμε αυτή την ώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε από το Λονδίνο να αποκαλύψει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κατοικίδια ζώα του Σεργκέι Σκριπάλ.

«Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Σκριπάλ είχαν στο σπίτι τους ζώα συντροφιάς (…) Πού βρίσκονται τώρα αυτά τα ζώα; (…) Σε τι κατάσταση είναι; Γιατί η βρετανική πλευρά σιωπά; Πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς και αν υπήρχαν τοξικοί παράγοντες στο σπίτι, αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί θα υπέφεραν», είπε η Ζαχάροβα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ έχει πει ότι στο σπίτι υπήρχαν γάτες και ινδικά χοιρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου