Ψηφίστηκε ο «Κλεισθένης» με 150 ψήφους υπέρ και 123 κατά.

«Κλεισθένης», Τοπική αυτοδιοίκηση,

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγκρίθηκαν τα άρθρα για την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» με 150 ψήφους υπέρ και 123 ψήφους κατά.

Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ και 111 αντίθετες ψήφους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ, έναντι 31 ψήφων κατά.

Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή «ανέβηκαν» οι τόνοι, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση. «Κάνετε τους δήμους και τις περιφέρειας πειραματόζωα και παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να σωθείτε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στη διάρκεια της ομιλίας του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρει νέα ρύθμιση με την οποία θα διακανονίζονται τα χρέη των πολιτών προς τους δήμους. Το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα να ψηφιστεί αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο, με την οποία δόθηκε η ευελιξία στους πολίτες που είχαν χρέη προς τους δήμους, προκειμένου να τα αποπληρώσουν σε 100 δόσεις, είπε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θα δρομολογηθεί εντός του έτους, οπότε και η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου