Τάσος Πετρόπουλος: Παράθυρο για αποτροπή μείωσης των συντάξεων το 2019

Κοινωνική Ασφάλιση, Ασφαλιστικές εισφορές, Συντάξεις,

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις, προαναγγέλει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. 


Στόχος είναι να ελαφρυνθούν τα εισοδηματικά κλιμάκια από 31.000 έως 70.000 ευρώ, τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στην «Ημερησία», ενώ διαβεβαιώνει πως η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών θα αρχίσει άμεσα ώστε να μπορέσουν οι εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι να πάρουν τη σύνταξή τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανοίγει παράθυρο για την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων το 2019, λέγοντας ότι η κυβέρνηση με υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσει το θέμα όταν οριστικοποιηθούν τα δεδομένα, και κάνει λόγο για αξιοποίηση του πλεονάσματος του ΕΦΚΑ, που αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4 δις φέτος.

Αναφερόμενο στο ίδιο ζήτημα μέσω του «Έθνους», υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι όλα θα αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα αποσταλεί στην Κομισιόν, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στην οικονομία θα είναι ομαλές και δεν θα δοθούν δικαιώματα στους δανειστές να αμφισβητήσουν τη βούληση της κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου