Απορρίφθηκε και το έκτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Άγγελος Μητρετώδης. Δημήτρης Κούκλατζης,

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος παραμένει η ίδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου εδράζεται στη μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία..


Υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, μετά την απόρριψη, σήμερα το πρωί, και του έκτου αιτήματος αποφυλάκισής τους από την τουρκική δικαιοσύνη.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος παραμένει η ίδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου εδράζεται στη μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν οι δύο στρατιωτικοί έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται, ότι αυτό είναι το έκτο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς εντός του Μαρτίου είχαν κατατεθεί δύο αιτήματα, ένα στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα. Ακολούθησαν τα αιτήματα της 24ης Απριλίου, της 22ης Μαΐου, της 19ης Ιουνίου και το σημερινό, η απόφαση επί του οποίου δεν διαφοροποιήθηκε από εκείνη των προηγουμένων.

Φ. Κουβέλης: Συνεχίζονται οι πιέσεις για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών


«Οι πιέσεις προς την Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων συνεχίζονται σε πολλαπλά επίπεδα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM».

Ο κ. Κουβέλης κατέκρινε το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καθόλου κανονικό περιβάλλον σε δικαστικό και νομικό επίπεδο για τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη. Για τον λόγο αυτό έχω μιλήσει και για βαρβαρότητα δικαίου, με την έννοια ότι οι δύο στρατιωτικοί μας παραμένουν επί τέσσερις και πλέον μήνες κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Αυτό είναι το δίκαιο -σε εισαγωγικά η λέξη- της Τουρκίας. Είναι πράγματα, τα οποία είναι εντελώς ξένα προς τον δικαιακό πολιτισμό» Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, για τους οποίους, όπως σημείωσε, η χορήγηση πολιτικού ασύλου από την ελληνική Δικαιοσύνη έγινε σύμφωνα με το εθνικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου