Έφεση της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιαςε ναντίον του βουλεύματος για τον Αρ. Φλώρο

Δικαιοσύνη, Αριστείδης Φλώρος,

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, κατόπιν παραγγελίας του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, άσκησε έφεση εναντίον του επίμαχου βουλεύματος...


Έφεση εναντίον του βουλεύματος, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, έπειτα από παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Ο τελευταίος έκρινε ως «αόριστη» την πιστοποίηση για το ποσοστό αναπηρίας του κρατούμενου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση τόσο της Energa-Hellas Power, όσο και της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου.

«Το βούλευμα είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%» ανέφερε μεταξύ άλλων, η παραγγελία του αντιεισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε χάρη στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, για την αποφυλάκιση όσων κρατούμενων διαθέτουν, μεταξύ άλλων, ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, έχει διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», με το οποίο η σχετική γνωμάτευση χαρακτηρίζεται ως «ανυπόστατη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της «ψευδούς βεβαίωσης» και της «δωροδοκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου