“Αφορισμοί” της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό χωρίς προτάσεις

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ,

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο....


Αντιμέτωπος με τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο: «Ο χρόνος του κ. Τσίπρα τελείωσε» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. Τελειώσατε» αναφέρει και η Φώφη Γεννηματά...

Μαρία Σπυράκη - ΝΔ «Ο χρόνος του κ. Τσίπρα τελείωσε»


Αναλυτικότερα, η κ. Σπυράκη ανέφερε: «Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενο. Ο πρωθυπουργός των φόρων, που διέλυσε τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες, ο άνθρωπος που με τις ιδεοληψίες που γέμισε με ανασφάλεια τους πολίτες και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, ανέβασε άλλη μία παράσταση με τίτλο «από σήμερα παριστάνω ότι κυβερνώ». Τον ενημερώνουμε ότι το μόνο κοινό που έχει απομείνει να τον παρακολουθεί είναι οι υπουργοί του».

Φώφη Γεννματα - ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ»


«Ο κ. Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35.000 παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς. Όσο για τις «αλλαγές» και τις «μεταρρυθμίσεις» σας μόνο σαν απειλή ακούγονται. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ» ανέφερε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

KKE: «Οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν τον λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ....»


«Οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν τον λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο. Γι’ αυτό εμφανίστηκε «βασιλικότερος του βασιλέως», αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Όσο για τις εύλογες προσδοκίες του λαού, αυτές αφορούν την πραγματική βελτίωση της ζωής του, με ανάκτηση των απωλειών του και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Δεν έχουν σχέση αυτές οι προσδοκίες με τα ψίχουλα, τη διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας, που είναι οι όροι που θέτει το κεφάλαιο για τις επενδύσεις του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Νίκος Μιχαλολιάκος - ΧΑ: Ο Αλ. Τσίπρας ψεύδεται χωρίς αιδώ όταν λέει ότι ο Ελληνικός Λαός βλέπει με... ελπίδα το μέλλον του


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ψεύδεται ασυστόλως, ψεύδεται όταν λέει ότι πέρασε η εποχή της επιτροπείας αφού ως γνωστόν με δική του ευθύνη η πατρίδα μας είναι δέσμια των δανειστών έως το 2060!

Ψεύδεται χωρίς αιδώ όταν λέει ότι ο Ελληνικός Λαός βλέπει με... ελπίδα το μέλλον του! Τον διαψεύδουν όλες οι πολιτικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν με απαισιοδοξία τις ημέρες που έρχονται.

Όσο για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ανησυχεί για την άνοδο του «ρατσισμού» και της «ακροδεξιάς», η ανησυχία του αυτή είναι και η μοναδική και μεγάλη ελπίδα του λαού για το μέλλον.

Δημήτρης Τσιόδρας - ΠΟΤΑΜΙ: «Ο κ. Τσίπρας απαγγέλλει το νέο προεκλογικό του πρόγραμμα...»


«Θα… θα… θα. Ο κ. Τσίπρας απαγγέλλει το νέο προεκλογικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει υποσχέσεις για όλους. Όμως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν πια παρελθόν και όλοι ξέρουν την αξία όσων τάζει» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ακόμη ότι «στα 3,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναπαράγονται όλες οι παθογένειες που κατονόμασε ο κ. Τσίπρας: Αλαζονεία, ψεύτικες υποσχέσεις, έλλειψη σχεδίου, πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή. Θα συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις καθημερινά. Σε αυτές τις εξετάσεις αποτυγχάνει παταγωδώς, αφού ο μόνος δείκτης στον οποίο διακρίνεται είναι ο δείκτης ανικανότητας με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος - ΔΗΜΑΡ: «Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού»


«Ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έχει δεσμεύσει τη χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας. Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους την ώρα που η κυβέρνηση του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «ξεπέρασε και τον εαυτό του όταν χαρακτήρισε κεντροδεξιούς τον εθνικολαϊκιστή Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και έψαξε να βρει τι ενώνει υπουργούς «αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς» όπως είπε χαρακτηριστικά σε αυτήν την κυβέρνηση» και τόνισε: «Ας μην κουράζεται ο κ. Τσίπρας να απολογείται για την σύνθεση της κυβέρνησης του. Είναι φανερό ότι τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας χωρίς καμία προγραμματική και ιδεολογική συνοχή».

Και κατέληξε στη δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ: «Όσον αφορά στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, πράγματι είναι μεγάλες για μία άλλη κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση και αυτή η τελευταία σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση αλλά από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.»

Ένωση Κεντρώων: «Ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια προσπαθεί να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο»


«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, δεν ξέχασε τον παλιό «κακό» του εαυτό. Με τα «θα» και τα ψέματα κέρδισε την εξουσία, με τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια προσπαθεί να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο» σχολίασε, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων την ομιλία του πρωθυπουργού.
«Ο λαός, όμως, δεν ξεχνά και θα τιμωρήσει αυστηρά αυτές τις πολιτικές πολύ σύντομα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου