Καζάνι που βράζει τα Σκόπια: Οι Αλβανοί απειλούν τον Ζάεφ με αυτονομία!

Σκόπια, Αλβανική μειονότητα,

Την ώρα που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μοιράζει λεφτά στους βουλευτές για να προωθήσουν το δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών, έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο «πονοκέφαλο».


Όρους θέτει η αλβανική μειονότητα στην κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου οι Αλβνανοί να μην προχωρήσουν σε απόσχιση από το γειτονκό μας κρατίδιο.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα, 30 διανοούμενοι αλβανικής καταγωγής που ανήκουν στο παράρτημα του ‘IGFM’ των Σκοπίων, με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες εάν δεν εφαρμοσθούν, τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε αυτονομία των Αλβανών στην πΓΔΜ (IRJM).

Οι ταπεινωτικοί όροι για τον Ζόραν Ζάεφ όπως παρουσιάζονται στη «Φωνή των Αλβανών Διανοουμένων» έχουν ως εξής:

Εθνική υπόσταση Αλβανών

Η αλβανική γλώσσα επίσημη σε όλη την επικράτεια

Αναλογικός κρατικός προϋπολογισμός (ανάλογα με πληθυσμιακά στοιχεία)

Επαρκής εκπροσώπηση των Αλβανών σε όλα τα κρατικά όργανα

Απογραφή πληθυσμού με διεθνή παρακολούθηση
Λύση στο πρόβλημα της ιθαγένειας των Αλβανών που ζουν στην πΓΔΜ 

Κρατικό νόμος για τις οικογένειες των μαρτύρων και των αναπήρων του UCK

Αλβανοί με εθνική και γλωσσική ταυτότητα στα επίσημα έγγραφα- διαχωρισμός από τους Σλαβομακεδόνες

Με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι αθώοι Αλβανοί να απελευθερωθούν από τις φυλακές. Η 28η Νοεμβρίου να γίνει επίσημη αργία για τους Αλβανούς της πΓΔΜ (σημ. ημέρα της αλβανικής σημαίας)

Να δηλώσει ανοιχτά η κυβέρνηση του Ζάεφ ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες και εάν τα αιτήματα αυτά δεν γίνουν δεκτά, το δημοψήφισμα θα αποτύχει και οι Αλβανοί θα ανακηρύξουν πολιτική και εδαφική αυτονομία.

Δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που οι Αλβανοί των Σκοπίων απειλούν με αυτονομία, είναι ενδεικτικό των ισχυρών φυγόκεντρων τάσεων που υπάρχουν στο τεχνητό αυτό κρατίδιο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα ο Ζάεφ τα δίνει όλα για να κερδίσει το δημοψήφισμα για να αποσπάσει το «ΝΑΙ» για τη «Βόρεια Μακεδονία» του.

Ένδεκα χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν σε κάθε βουλευτή του σκοπιανού κοινοβουλίου που επιθυμεί να προωθήσει το δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Αν και τονίζεται ότι δεν έχει σημασία ποια θέση αυτός αντιπροσωπεύει, δηλαδή εάν είναι υπέρ του «ΝΑΙ», «ΚΑΤΑ» ή «Μποϊκοτάζ», αρκεί να δείξει ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα, εντούτοις στόχος του Ζάεφ είναι οι φιλοκυβερνητικοί βουλευτές καθώς κανείς από την αντιπολίτευση δε θα δεχθεί τα «30 αργύρια» του σκοπιανού πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται θα δοθεί, μάλιστα, και ο ανάλογος χρόνος που δικαιούται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, η απόφαση για χρηματοδότηση των υπουργείων για τον ίδιο σκοπό ακυρώθηκε και τα χρήματα θα διατεθούν σε βουλευτές που δραστηριοποιηθούν για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.
europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου