Λοράν Βοκιέ: Η μαζική μετανάστευση συνιστά πολιτική απειλή για την Ευρώπη

Γαλλία, Λοράν Βοκιέ,

Απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό χαρακτήρισε τη μαζική μετανάστευση ο ηγέτης του γαλλικού ρεπουμπλικανικού κόμματος, Λοράν Βοκιέ, ο οποίος διαμήνυσε ότι οι Γάλλοι «αρνούνται να γίνουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα»...

 
Ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς Λοράν Βοκιέ υποστήριξε σήμερα ότι η "μαζική μετανάστευση" συνιστά "πολιτιστική απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" και ότι οι Γάλλοι αρνούνται "να γίνουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα".

"Πώς να μην καταλάβει κανείς ότι βρισκόμαστε στα όρια της δυνατότητας ενσωμάτωσης και ότι αυτή η σημερινή μαζική μετανάστευση συνιστά μια απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων (LR) ενώπιον 1.500 υποστηρικτών του στο Οτ Λουάρ.

"Οι Γάλλοι αρνούνται να γίνουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα" και "πρέπει να φροντίσουμε να απομείνει κάτι από τον πολιτισμό", επέμεινε, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

"Δεν πρέπει να επιτρέπουμε πλέον σε αυτά τα πλοία (των ανθρωπιστικών οργανώσεων) να μπαίνουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια", συνέχισε ο Βοκιέ, το κόμμα του οποίου σκοπεύει να θέσει το μεταναστευτικό ζήτημα στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προσεχείς ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

Ο Λοράν Βοκιέ, που εξελέγη νέος ηγέτης του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο, προωθώντας μια σαφώς δεξιά γραμμή, μίλησε επίσης για "το τέλος της χίμαιρας του μακρονισμού", στρέφοντας κατ' επανάληψη τα βέλη του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. "Δεν υπάρχουν αποτελέσματα και αυτή η πρώτη χρονία ήταν μια αποτυχία", ισχυρίστηκε. "Πρέπει να δώσουμε χρήματα στους Γάλλους", πρόσθεσε, ζητώντας από τον Γάλλο πρόεδρο "να εγκαταλείψει το σχέδιό του για αύξηση των φόρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου