Αυτόνομο το Ποτάμι στις εκλογές και συγκυβέρνηση με το νικητή (vid)

Αυτόνομο θα κατεβεί το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης από την 83η ΔΕΘ και ο στόχος του, αφού εισέλθει στη Βουλή, θα είναι η μετεκλογική συνεργασία με το πρώτο κόμμα. 


«Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την 83η ΔΕΘ.

Ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί μετά τις εκλογές και σημείωσε πως «εάν υπάρχει διάθεση από το νικητή των εκλογών να στηρίξει αυτές τις θέσεις του κινήματος, που είναι πατριωτικές θέσεις και όχι κομματικές, εμείς θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε εκεί, είτε για ψήφο εμπιστοσύνης, είτε για ανοχή, είτε και για συμμετοχή».

Για το γεγονός πως βουλευτές του Ποταμιού προτείνουν συνεργασία, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, ανέφερε ότι «αυτά είναι τα προβλήματα του κέντρου. Όταν είσαι στο κέντρο, κάποιοι κοιτάνε πιο εύκολα δεξιά, κάποιοι κοιτάνε πιο εύκολα αριστερά».
Αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι στη Βουλή όταν έρθει για κύρωση. Είπε ότι «εάν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης για το Μακεδονικό, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Ακολουθεί βίντεο της συνέντευξης τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη
Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη