Κλάους Ρέγκλινγκ: «Δεν χρειάζεται έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πριν το 2020»

Κλάους Ρέγκλινγκ, έξοδος της Ελλάδας στις αγορές,

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ "συμβουλεύει" την Ελλάδα να επιστρέψει προσεκτικά στις αγορές και προτείνει για παράδειγμα μια έκδοση ομολόγου πριν τελειώσει το 2020 όταν οι αποδόσεις θα έχουν μειωθεί και πάλι...


«Για την επόμενη διετία η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βγει στις αγορές προκειμένου να αντλήσει φρέσκο χρήμα, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Λουξεμβούργο, σημειώνει η ιστοσελίδα της δημόσιας αυστριακής ραδιοφωνίας orf.at αναφέροντας ότι το «μαξιλάρι ασφαλείας» που έχει στη διάθεσή της η Αθήνα φθάνει τα 22 δις ευρώ.

Και η ιστοσελίδα παρατηρεί: «Ο Κλάους Ρέγκλινγκ συμβουλεύει την Ελλάδα να επιστρέψει προσεκτικά στις αγορές και προτείνει για παράδειγμα μια έκδοση ομολόγου πριν τελειώσει το 2020 όταν οι αποδόσεις θα έχουν μειωθεί και πάλι. "Είμαι αισιόδοξος ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν σωστά", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΕΜΣ. Αναφερόμενος στην Ιταλία ο Κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι τα σχέδια για νέο δανεισμό προκαλούν μεν ανησυχία, δεν αποτελούν ωστόσο αιτία πανικού. "H Ιταλία δεν είναι η επόμενη Ελλάδα"».
DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου