Διευκρινίσεις Νίκου Κοτζιά: «Εντιμο μέτρο η παραίτηση»

Νίκος Κοτζιάς, παραίτηση,

Ο Νίκος Κοτζιάς, έχει καλέσει από χθες το Μέγαρο Μαξίμου, να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, κάνοντας λόγο, για πόλεμο λάσπης εναντίον του. Παράλληλα, στόχευσε και πάλι τον Πάνο Καμμένο, και άφησε αιχμές για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων, του υπουργείου άμυνας.


Απάντηση στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που χαρακτήρισαν πολιτικά «ακατανόητη» την παραίτησή του αλλά και σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν σκηνικό ρήγματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της συνεδρίασης της κίνησης «Πράττω». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι όποιες απορίες μπορούν να λυθούν με τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής του, ενώ δήλωσε με σαφήνεια ότι η κίνηση «Πράττω» είναι κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά.

Ταυτόχρονα ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, θέμα το οποίο έχει πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο στις 11:00 θα γίνει η τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με το Νίκο Κοτζιά.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε έντιμο μετρο την παραίτησή του. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους να ζήτσήουν από τον πρωθυπουργό την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του, αν θέλει να τη δημοσιεύσει.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα με τις απόρρητες δαπάνες σμηειώνοντας ότι το ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος της Βουλής.Ο κ. Κοτζιάς εξέφρσε την ελπίδα να πάει καλά η συμφωνία των Πρεσπών.

Σε σχέση με τη στάση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πάνου Καμμένου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται από τον πρωθυπουργό και τουν υπουργό Εξωτερικών. Το υπουργείο Άμυνας στηρίζει αμυντικά την υλοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου