Συνεχίζεται το «σίριαλ» των μυστικών κονδυλίων

Νίκος Κοτζιάς, παραίτηση Κοτζιά, μυστικά κονδύλια,

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και η παραίτηση του κ. Κοτζιά εξακολουθούν να μονοπωλούν το πολιτικό ενδιαφέρον, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να καλεί το Μαξίμου να δημοσιεύσει την επιστολή - παραίτησής του.


Στη σκιά των «μυστικών κονδυλίων» του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, αναφέρεται ανάρτηση της ιστοσελίδας sputniknews.gr.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Κίνησης «Πράττω», εξαπέλυσε «πυρά» προς το Μαξίμου, ζητώντας τη δημοσίευση της επιστολής παραίτησης, προκειμένου να καταστούν γνωστοί οι ακριβείς λόγοι αποχώρησης από το υπουργείο Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «πολιτικά ακατανόητη» την απόφαση αποχώρησης του κ. Κοτζιά από την ηγεσία του υπουργείου.
«Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» τόνισε χαρακτηριστικά, το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας άσκησε εκ νέου κριτική στον Πάνο Καμμένο, διατηρώντας την ένταση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία φέρεται να αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα των τελευταίων εξελίξεων.

Ο κ. Κοτζιάς, συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση των «μυστικών κονδυλίων», έκανε λόγο για «οχετό με στοχευμένες διαρροές», ενώ σημείωσε με νόημα, ότι «ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει το καθήκον του, υβρίζεται».

«Επειδή μερικοί δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη, ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως, έχει βρόμικα χέρια» έσπευσε να προσθέσει, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποίησε μέρος των «μυστικών κονδυλίων» του ΥΠΕΞ προκειμένου να στοχοποιηθεί ο ίδιος (σ.σ. Πάνος Καμμένος), μέσω δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο.

Το ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων» ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στην αντιπολίτευση, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «πρωτοφανείς δηλώσεις» και να ζητάει ενδελεχή έρευνα επί του θέματος.
πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου