Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός αύριο στη Βουλή

Προϋπολογισμός 2019, Βουλή,

Αύριο Τετάρτη κατατίθεται στον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς την περικοπή των συντάξεων και με «πακέτο» θετικών μέτρων ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός της χώρας ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια.


Σε όλους τους τόνους οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα για την τήρηση των συμφωνηθέντων με αφορμή και την κατάθεση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού για το 2019 που παραδίδεται αύριο στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στο χθεσινό έκτακτο Eurogroup, με ατζέντα την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και προτάσεις για κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Μάριο Σεντένο επανέλαβε την πεποίθηση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν κακές εκπλήξεις με τον ελληνικό προϋπολογισμό, διεμήνυσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης υπογραμμίζει το σθένος του ελληνικού λαού και αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τόνισε σε γερμανική εφημερίδα ο ΓΓ του ESM, Κάλιν Άνεφ Γιάνζε.

Στον προϋπολογισμό που δίνεται αύριο σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί στις 18 Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνεται η μη περικοπή των συντάξεων μετά και την πρόσφατη τεχνική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους που αναμένεται να εγκριθεί στην τελευταία για φέτος Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου