ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κάτι «βρωμάει»... Αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις

Γιώργος Τράγκας: Κάτι «βρωμάει»... Αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις.


 του Γιώργου Τράγκα*

H τεταμένη κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία και η μάχη επιβίωσης που δίνει πλέον η Τερέζα Μέι στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματος και οι κόντρες του Σαλβίνι με τις Βρυξέλλες, έσωσαν τη νέα μείωση των συντάξεων και έδωσαν στον κ. Τσίπρα μία νίκη και ένα προεκλογικό μπόνους!!!

Η γερμανοελεγχόμενη Ευρώπη βλέποντας το αβυσσαλέο ρήγμα στις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Αμερικανούς και μπροστά στο ενδεχόμενο οι σκληροί στο Λονδίνο να ρίξουν την Τερέζα Μέι που είναι γαντζωμένη με νύχια και με δόντια επιδιώκοντας ένα βελούδινο BREXIT με την Ευρώπη, έδωσε πράσινο φως στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019 που δεν περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων.

Το πράσινο φως έδωσε το Euroworking Group και την τελική έγκριση θα την δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 3 Δεκεμβρίου.

Είναι κέρδος και επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά πρέπει να κάνει περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, των νέων. Όπως και να έχει, μέχρι στιγμής, η υπόθεση εξελίσσεται καλά για τον κο Τσίπρα και φυσικά για όλους τους συνταξιούχους.

Σε λίγους μήνες η Ευρώπη κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αλλάξει οριστικά μορφή.

Οι σκληροί αντι-βερολινέζοι, οι ευρωσκεπτιστές του Λονδίνου, έχουν φέρει σε δεινή θέση την κα Τερέζα Μέι που θέλει να το παίξει «μαλακά» και «βελούδινα» με τους Γερμανούς και τις Βρυξέλλες.

Οι σκληροί συντηρητικοί βουλευτές θέλουν να φύγει η κα Μέι και κατέθεσαν προτάσεις δυσπιστίας.

Επίσης οι Βόρειο – Ιρλανδοί του DUP διαμηνύουν ότι η συμφωνία τους με το συντηρητικό κόμμα της Μ. Βρετανίας για το BREXIT ακυρώνεται εάν δεν αντικατασταθεί η κα Τερέζα Μέι από νέο ηγέτη!

Η κα Μέι επιμένει να προχωρήσει σε αυτό που έχει συμφωνήσει αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι στο επόμενο διάστημα η Μ. Βρετανία και η Ιταλία θα γυρίσουν πολύ δυνατά τις πλάτες τους στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Επίσης είναι θέμα χρόνου πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος να τρίξει περισσότερο τα δόντια του προς τη γέφυρα Βερολίνου – Παρισίων με σκληρούς δασμούς στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία!

Οι ευρωεκλογές κρύβουν εκπλήξεις σε όλη την Ευρώπη για την κα Μέρκελ και τους Γερμανούς. Θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα το γερμανικό προτεκτοράτο εδώ και οι γερμανόφωνοι των Αθηνών.

Ας ελπίσουμε ότι οι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας σε δύο Πολέμους θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα, όχι μόνο στο θέμα των συντάξεων αλλά κυρίως στο θέμα της προστασίας των συνόρων μας!

Εσωτερικά κάτι «βρωμάει» πάρα πολύ και αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις.


Το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο για τις κινήσεις του κου Κοτζιά και όσα λέει με φαρμακευτική δοσολογία σχολής Μπελογιάννη.

Από ότι φαίνεται θα υπάρξει αυτονόμηση του καθηγητή και του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ίσως και στις ευρωεκλογές, πράγμα που προκαλεί ανησυχία.

Φαίνεται ότι ο Καμμένος άρχισε να βγάζει στη φόρα διάφορα και όχι ενόψει του πολιτικού τέλους του που προφητεύει η Νέα Δημοκρατία.

Σε μια ομιλία, σε συνέδριο που διοργάνωσε στο ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε κατά της ΕΥΠ, τις Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ εγείροντας ερωτήματα και προκαλώντας έντονο προβληματισμό σχετικά με τις σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τους εταίρους.

Αν και οι αναφορές του κινήθηκαν σε επίπεδο αντιμετώπισης της τρομοκρατία, δήλωσε ότι περιμένει μια μεγάλη αναθέρμανση και κρίση.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε κρίση με τον κο Ρουμπάτη και την ΕΥΠ, λέγοντας πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μοιράζεται πληροφορίες με την ΕΥΠ, τόσο σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα αλλά και σε θέματα που αφορούν την τρομοκρατία.

Ο Π. Καμμένος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον. Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους υπουργούς Εθνικής Αμυνας στην Ευρώπη».

Γιώργος Τράγκας είναι δημοσιογράφος-παρουσιαστής και εκδότης του περιοδικού Crash
πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη