Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ Καιρός

Το 2019 έχουν προγραμματιστεί περίπου 76.000 πλειστηριασμοί από τις τράπεζες και το Δημόσιο

Προκαλούν κυβέρνηση και Τράπεζες: 76.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2019...


Η Κυβέρνηση με τους δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς, και τις διώξεις αγωνιστών, προκαλεί όταν μιλάει για προστασία της πρώτης κατοικίας...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας


Παρά την ανακοίνωση για τη δίμηνη παράταση του «νόμου Κατσέλη», ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που, στα χρόνια της διακυβέρνησής του, πιστός στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, με βάση το τρίτο μνημόνιο, απέναντι στους δανειστές, προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

1. Μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς για να τους καταστήσει πιο αδιαφανείς και να αναχαιτίσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, όπου ουσιαστικά είχε πετύχει την ακύρωσή τους.

2. Νομοθέτησε ως ιδιώνυμο, την αντίδραση κατά των πλειστηριασμών, για να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούςδιώκοντας τους αγωνιστές.

3. Με τον «νόμο Σταθάκη» έκανε πολύ δυσμενέστερους τους όρους ένταξης των δανειοληπτών στον «νόμο Κατσέλη» όπου, ούτως ή άλλως, δεν εντάσσονται οι έμποροι.

4. Θεσμοθέτησε ότι η μη αποπληρωμή δόσεων δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στον «ν. Κατσέλη», οδηγεί σε αυτόματη έκπτωση από το νόμο, χωρίς να μεσολαβεί νέα δικαστική απόφαση.

5. Επέτρεψε, από 1/1/2018, την πώληση σε funds, δανείων που έχουν ως εξασφάλιση υποθήκη πρώτης κατοικίας, καθώς και δανείων που έχουν ενταχθεί στον «ν. Κατσέλη».

6. Προέβη σε διώξεις εναντίον των αγωνιστών με αποκορύφωμα τις 4 κλήσεις σε απολογία από το εμφυλιοπολεμικού τύπου «τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της κρατικής ασφαλείας στον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνεχίζοντας με πολλούς αγωνιστές κι αγωνίστριες εναντίον των πλειστηριασμών.

7. Προχωράει σε δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών. Συγκεκριμένα, μόνο για το 2019 έχουν προγραμματιστεί περίπου 32.000 πλειστηριασμοί από τις τράπεζες και 44.000 από το Δημόσιο και κερδοσκοπικά funds. Δηλαδή συνολικά περίπου 76.000 πλειστηριασμοί.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να συναντηθεί με τους τραπεζίτες και η απόφαση «δημιουργίας κοινής ομάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας», μόνον έντονη ανησυχία δημιουργεί ως προς το σκοπό και το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η διάσωση των τραπεζών, στην προκειμένη περίπτωση η απαλλαγή τους από τα «κόκκινα» δάνεια, είναι η «υπ’ αριθμόν ένα» επιλογή του συστήματος, των δανειστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του πολιτικο οικονομικού μνημονιακού μπλοκ (και όχι η προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών στρωμάτων). Άλλωστε, η πρώτη κατοικία, προστατεύεται μόνον, εάν νομοθετηθεί το ακατάασχετό της.

H Λαϊκή Ενότητα αγωνίστηκε και αγωνίζεται σταθερά κατά της λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας. Με τους αγώνες της, κάθε εβδομάδα, επί δυο χρόνια, έχει αποτρέψει τους πλειστηριασμούς εκατοντάδων πρώτων κατοικιών.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το 2019, χρόνος όπου πλέον δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι δε προωθούμενες από την κυβέρνηση και τους δανειστές, ρυθμίσεις έχουν στόχο μόνο την αρπαγή των κατοικιών των φτωχών ανθρώπων.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους.

Η Λαϊκή Ενότητα και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, θα είναι εκεί.

Καλούμε όλο τον κόσμο σε αντίσταση ενάντια στην νέα αρπαγή που προετοιμάζουν.

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *