Δημ. Τζανακόπουλος: Θα κυβερνήσουμε με ψήφο ανοχής εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ - Αντίδραση της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΔ, κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, Δημ. Τζανακόπουλος, Μαρία Σπυράκη,

«Με ψήφο ανοχής, εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, θα συνεχίσει η κυβέρνηση με ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοσταθμό News 24/7....


Στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους. Χαρακτήρισε, δε, «καλοδεχούμενη» ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Είπε επίσης ότι δεν προκύπτει πως θα υπάρξει απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής και επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας. 

Ανέφερε επιπλέον ότι δεν «βλέπει» ανασχηματισμό, αλλά αντικαταστάσεις σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ενώ επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Μαρία Σπυράκη: Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας μετά το διαζύγιο με Καμμένο


Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο ραδιόφωνο news247, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που δέχεται σε ό,τι αφορά στο διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν είναι ο ανασχηματισμός όπως ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά η ψήφος εμπιστοσύνης.

«Να ρωτήσει η κυβέρνηση τους βουλευτές αν διαθέτει πολιτικά την απαιτούμενη πλειοψηφία και αποδοχή της βουλής. Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο μόνος ορθός τρόπος είναι αυτός», σημείωσε η κ Μαρία Σπυράκη σχετικά με το διαζύγιο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου