Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Αθήνα - Διαδηλώσεις αριστερών οργανώσεων

Επίσκεψη Μέρκελ, Διαδηλώσεις αριστερών οργανώσεων,

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Συγκέντρωση την Πέμπτη 10/01, 6μμ, στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και τα Γραφεία Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση - κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ την Πέμπτη 10/1 στην Αθήνα...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ.
Συγκέντρωση Πέμπτη 10/01, 6μμ, Προπύλαια και πορεία προς Βουλή-Γραφεία ΕΕ

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου:

- Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

- Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση.

Γι’ αυτό καλούμε σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε.

. Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Στηρίζουν οι παρακάτω Οργανώσεις και Συλλογικότητες:

. - ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ- Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
- ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
- ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
- ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
- ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
- ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
- ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

Παν. Λαφαζάνης: Όλοι στους δρόμους με «κίτρινα γιλέκα». Ανεπιθύμητη η Merkel στην Αθήνα


Παν. Λαφαζάνης: Όλοι/-ες να φορέσουμε «κίτρινα γιλέκα» και να βγούμε ενωμένοι στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε νίκες και δικαιώσεις

Παν. Λαφαζάνης: Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα η Merkel των μνημονίων, της κηδεμονίας και της Νατοϊκής Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανεπιθύμητη η Merkel που αρνείται να επιστρέψει τα κλεμμένα του κατοχικού δανείου και να πληρώσει τις πολεμικές κατοχικές επανορθώσεις.

Ο Παν. Λαφαζάνης παρευρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων στο Λιμανάκι του Κερατσινίου στον Πειραιά, απ’ όπου έκανε στους δημοσιογράφους τις παρακάτω δηλώσεις:

«Τα ‘’κίτρινα γιλέκα’’ της Γαλλίας και οι επίμονοι και νικηφόροι αγώνες τους μας δείχνουν τον δρόμο.

Η λύση με τον καινούργιο χρόνο για να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο και να επιτύχουμε νίκες είναι όλοι και όλες να φορέσουμε τα δικά μας ελληνικά κίτρινα ή οποιουδήποτε χρώματος γιλέκα και να βγούμε στους δρόμους. Να στείλουμε ένα βροντερό ενωτικό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τις φοροεπιδρομές, την ανεργία, τον ξενιτεμό των νέων, την υπερχρέωση, την τραπεζική ληστεία, τους πλειστηριασμούς, την διαφθορά, τα σκάνδαλα, την κοροϊδία, την πολιτική εξαχρείωση και την καταπάτηση κάθε ίχνους δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.

Ιδιαίτερα μπροστά στον ερχομό της Merkel στην Αθήνα καλούμαστε όλοι/-ες με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να φέρει πίσω τα κλεμμένα του γερμανικού κατοχικού δανείου και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τις γερμανικές κατοχικές καταστροφές στην πατρίδα μας και για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η Merkel των μνημονίων, της γερμανικής κηδεμονίας και της λιτότητας, η Merkel που επιμένει να γυρίζει την πλάτη στην καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και η Merkel που έρχεται να πιέσει για να περάσει η Νατοϊκή-Ευρωενωσιακή και εθνικά ασύμφορη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ανεπιθύμητη στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου