Προ των πυλών η έμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας

ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, έμπορική συμφωνία,

Στο Λευκό Οίκο, ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμβουλοι προωθούν μια γρήγορη λύση στην εμπορική σύγκρουση...


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ολοένα και πιο πρόθυμος να φτάσει σύντομα σε μια συμφωνία με την Κίνα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που κάνει, να δώσει ώθηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές που έχουν υποχωρήσει, ενώπιον των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις του Λευκού Οίκου.

Οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (9/1), σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο των ΗΠΑ που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι διαπραγματεύσεις είχαν παραταθεί για μια μέρα, γεγονός που αύξησε την αισιοδοξία, η οποία τροφοδοτείται από τα tweets του Tραμπ ότι οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο προς μια συμφωνία.

Μέσα στο Λευκό Οίκο, ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμβουλοι προωθούν μια γρήγορη λύση στην εμπορική σύγκρουση για να βοηθήσουν στο να καλμάρουν οι ταλαιπωρημένες αγορές. Ο δείκτης S&P500 μειώθηκε περίπου κατά 8%, από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ξι Ζι Πινγκ συμφώνησαν σε εκεχειρία 90 ημερών στη συνάντηση της 1ης Δεκεμβρίου στην Αργεντινή.
"Οι συνομιλίες με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά!", έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter την Τρίτη, το τελευταίο σε μια σειρά από ενδιαφέροντα μηνύματα από αυτόν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν με τη συνάντησή του με τον Ξι Ζι Πινγκ και την αναταραχή της αγοράς τον Δεκέμβριο.

Οι ασιατικές μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Η.Π.Α. σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου