Στην Αίγυπτο ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου

Σύνοδος ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, Αλέξης Τίπρας, Αραβικός Σύνδεσμος, Αίγυπτος,

Στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου μεταβαίνει ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τίπρας, για τη Σύνοδο ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου..


Στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου θα μεταβεί, σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) - Αραβικού Συνδέσμου, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Αύριο το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη ολομέλεια της συνόδου, όπου θα συζητηθεί η ενίσχυση της ευρω-αραβικής συνεργασίας και η από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της συνόδου.

Στις 9:45 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άμπουλ Γέιτ και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη σύνοδο -σε περιορισμένη σύνθεση- με θέμα την από κοινού αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων αλλά και στη δεύτερη ολομέλεια της συνόδου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου έχει ως εξής:

   Κυριακή 24 Φεβρουαρίου:
   - 17.00 : Επίσημη υποδοχή αντιπροσωπειών και τελετή έναρξης της Συνόδου ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.
   - 17.50 : Πρώτη Ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together - part 1»
   - 20.15: Επίσημο Δείπνο

   Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου:
  -  09.45: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού συνδέσμου κ. Aboul Gheit.
  - 10.30: Σύνοδος σε περιορισμένη σύνθεση με θέμα «Addressing regional challenges together».
  - 12.00: Δεύτερη ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together - part 2».

Ποια θέματα θα συζητηθούν 


Το εμπόριο, οι επενδύσεις, η μετανάστευση και η ασφάλεια θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στο Σαρμ Ελ-Σέιχ, σύμφωνα με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο Ιβάν Σούρκος.

Μιλώντας στην αγγλόγλωσση αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today», ο κ. Σούρκος πρόσθεσε στις ότι «η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών και αραβικών περιοχών και θα ενισχύσει τη σταθερότητα και στις δύο περιοχές».
\
«Αυτή η Σύνοδος Κορυφής θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να συζητήσουμε αρκετά κορυφαία, ενδιαφέροντος, ζητήματα: ιδιαίτερα τη λαθρομετανάστευση και την τρομοκρατία. Οι συγκρούσεις στη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη θα βρίσκονται επίσης στο τραπέζι συζήτησης κατά τη Σύνοδο Κορυφής, μαζί με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου