Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα «αγκάθια» και τα επόμενα βήματα

αναθεώρηση του Συντάγματος, Νίκος Παρασκευόπουλος,

Μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στην αναθεώρηση του Συντάγματος....


Στην αναθεώρηση του Συντάγματος στρέφεται και πάλι το ενδιαφέρον μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τη συζήτηση να εστιάζεται τώρα γύρω από τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και τα «επίμαχα» άρθρα, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η θρησκευτική ουδετερότητα.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης της Βουλής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβει πως τα άρθρα που πέρασαν με οριακή ψηφοφορία το πιθανότερο είναι να μην αναθεωρηθούν στην επόμενη Βουλή, ειδικά στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλειοψηφία.

Εκφράζει δε, τη βεβαιότητα πως οι διατάξεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος που υπερψηφίστηκαν την Πέμπτη θα λάβουν το «πράσινο φως» και στις 14 Μαρτίου.

Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας είπε στο CNN Greece πως «πάμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με 151 ψήφους» και τόνισε πως τα σημαντικά άρθρα υπερψηφίστηκαν και με μεγάλη πλειοψηφία.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Δεν θα αναθεωρηθούν όλα τα άρθρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης της Βουλής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει κάποια άρθρα να βγουν ενισχυμένα από την δεύτερη ψηφοφορία.

Ερωτώμενος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, εκτιμά πως θα είναι ένα θέμα που θα ταλαιπωρήσει την επόμενη επιτροπή αλλά λύση θα βρεθεί λόγω της διατύπωσης των υπόλοιπων σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

Δεν αποκλείει δε, να μειωθεί και η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή ΠτΔ.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος εκτιμά πως θα προχωρήσει η αναθεώρηση σημαντικών ρυθμίσεων οι οποίες θα διευκολύνουν πολύ και την λειτουργία της δημοκρατίας και θα ενισχύσουν κάποια από τα κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου