ΗΠΑ: Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων, διαφοροποιείται από το Κογκρέσο!

ΗΠΑ, Τουρκία, γενοκτονία των Αρμενίων,
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων αγνοώντας την απόφαση του Κογκρέσου.

Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του στις ΗΠΑ δίνουν μάχη να καλοπιάσουν τον Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα «βγάζει γλώσσα» διαρκώς στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το France24, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρεμνίων δεν αντανακλά στις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ.

Σε μία σύντομη δήλωση, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει για το συγκεκριμένο θέμα. «Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει μεταβληθεί», δήλωσε η Morgan Ortagus, σε μία δήλωση δύο γραμμών.

«Τις απόψεις μας απηχούν οι θέσεις που διατύπωσε οριστικά ο Πρόεδρος επί του θέματος στις 24 Απριλίου», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα εκείνη, ο πρόεδρος Τραμπ είχε μνημονεύσει την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων σε μια δήλωση που ανέφερε ότι «η μνήμη μας είναι με εκείνους που υπέφεραν σε μία από τις χειρότερες θηριωδίες του 2ου αιώνα» αποφεύγοντας ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία».
πηγή: το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου