Πλωτό Προστατευτικό Σύστημα 2,7 χλμ. στο Αιγαίο για τον περιορισμό των προσφύγων-μεταναστών

Προσφυγικό, Μεταναστευτικό, Πλωτό Προστατευτικό Σύστημα,
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 2,7 χιλιομέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών...

Πλωτά φράγματα αποφάσισε να αγοράσει η κυβέρνηση και να τα εγκαταστήσει σε ορισμένα θαλάσσια περάσματα προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην προσπάθεια να περιορίσει τα κύματα των προσφύγων-μεταναστών από την Τουρκία. Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Αντέννα.

«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα-σημεία. Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε.

Όπως εξήγησε, το πρώτο φράγμα, μήκους 2,7 χιλιομέτρων και κόστους 500,000 ευρώ, θα δοκιμαστεί αρχικά στην Αττική για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται.

O διαγωνισμός για την προμήθεια των 2.700 μέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), μη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, που προκήρυξε η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

O διαγωνισμός αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου