Αύριο τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός, ΑΧΕΠΑ,
Ο ασθενής νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ...

«Νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα γίνουν γνωστά τα εργαστηριακά αποτελέσματα εξετάσεων μεσόκοπου άντρα που προσήλθε πριν από λίγες ώρες στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα παρόμοια του κορωναιού» είπε στο makthes.gr ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Τα δείγματα έφυγαν το απόγευμα με την πτήση των έξι και αναμένονταν να φθάσουν στο Ινστιτούτο Παστέρ λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ. «Εκτιμούμε ότι σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν πρόκειται ή όχι για το πρώτο κρούσμα…» πρόσθεσε ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου αντιμετώπισης των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Ο άνδρας, πιθανότατα κινεζικής καταγωγής, επέστρεψε πρόσφατα από την επαρχία όπου «γεννήθηκε» ο νέος ιός και με ιδιαίτερη ανησυχία ζήτησε να εξεταστεί άμεσα στο ΑΧΕΠΑ που είναι το βασικό κέντρο αναφοράς για όλη τη βόρεια Ελλάδα. Νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική, σε ειδικό θάλαμο, και αναμένει όπως και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, τις εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για το νέο ιό που στοίχισε τις ζωές δεκάδων ή για ένα ακόμη κρούσμα εποχικής γρίπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου