Προτεραιότητα η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.E. Γερμανικής Προεδρίας

Σύνορα Ε.Ε., Μεταναστευτικό, Γερμανική Προεδρία, Χορστ Ζεεχόφερ,
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χάντελσμπλατ ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, φέρεται να δήλωσε: «Σχεδιάζω να θέσω ως προτεραιότητα της γερμανικής Προεδρίας το ζήτημα της ασφάλειας». Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2020....

Ως προτεραιότητα της Γερμανικής Προεδρίας επιθυμεί ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ, να τεθεί το θέμα της ασφάλειας, διευκρινίζοντας πως θέλει καλύτερη προστασία των συνόρων, ενώ διαπιστώνει πως υπάρχουν σημαντικά ελλείμματα σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Χάντελσμπλατ, η οποία σημειώνει ότι, ειδικότερα, ο Γερμανός ΥΠ.ΕΣ. θέλει να θέσει ως προτεραιότητα της γερμανικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πολιτική ασύλου και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Χορστ Zεεχόφερ δήλωσε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Αστυνομίας ότι υποστηρίζει πλήρως την «πράσινη συμφωνία» που ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν, αλλά τόνισε ότι και η μεταρρύθμιση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου είναι εξίσου σημαντική, προκειμένου να μην παρέχεται πρόσφορο έδαφος σε ακραία κόμματα.

Όπως είπε, «τα μεγάλα ελλείμματα εντοπίζονται κυρίως στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και στην εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου. Η διαδικασία του Δουβλίνου για την επιστροφή των αιτούντων άσυλο δεν λειτουργεί. Από την πλειονότητα των κρατών δεν λαμβάνουμε απάντηση στις επιστολές μας»,

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η Γερμανία αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

«Σχεδιάζω να θέσω ως προτεραιότητα της γερμανικής Προεδρίας το ζήτημα της ασφάλειας», δήλωσε ο Ζεεχόφερ. Στον τομέα αυτό, ανήκει και η διεύρυνση των δυνατοτήτων ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας στην Ευρώπη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Frontex θα πρέπει να στελεχωθεί γρηγορότερα από ό,τι έχει αρχικά σχεδιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου