ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορονοϊός: Ξεκινούν σήμερα στις ΗΠΑ οι κλινικές δοκιμές εμβολίου

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως 170.000 περιστατικά ενώ στους 6.500 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό, παράλληλα πυρετώδεις είναι και οι προσπάθειες των επιστημόνων για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ικανού να σταματήσει τη διάδοση του φονικού κορονοϊού που έχει μολύνει χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη...

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορονοϊού ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στις ΗΠΑ, μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, διευκρίνισε το Associated Press.

Για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες, τονίζει το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχους του δημόσιου συστήματος υγείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη