ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι Τούρκοι συνεχίζουν το παιχνίδι με τους μετανάστες στον Έβρο - Νέος γύρος επεισοδίων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κοντά στις Καστανιές Έβρου καθώς νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης με τις ελληνικές αρχές να επιστρατεύουν μάλιστα το μέτρο του... ανεμιστήρα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση...

Από το απόγευμα της Πέμπτης έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος επεισοδίων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου, καθώς μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Την ίδια στιγμή, σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τογκο και ένας από το Πακιστάν.

Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη