Έντονη αντίδραση της Ε.Ε. στην μονομερή απόφαση Τραμπ να σταματήσει τα ταξίδια

Ε.Ε., ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ταξιδιωτικοί περιορισμοί, Κορονοϊός,
Με μια οργισμένη απάντηση αντέδρασε η ΕΕ στην απόφαση του Αμερικανικού προέδρου να απαγορεύσει τα ευρωπαϊκά ταξίδια στην Αμερική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει την απόφαση που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «μονομερώς και χωρίς διαβούλευση» να αναστείλει την είσοδο Ευρωπαίων στις ΗΠΑ προκειμένου να καταπολεμήσει τον κορονοϊό, δήλωσαν σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Ο κορονοϊός είναι μια παγκόσμια κρίση, που δεν περιορίζεται σε μια ήπειρο και η οποία απαιτεί συνεργασία μάλλον παρά μονομερή δράση», υπογράμμισαν σε ανακοίνωση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως είναι γνωστό ο Ντόναλντ Τραμπ προχθές ανακοίνωσε περιορισμό στους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για 30 ημέρες, εκτός από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείο!

Σε κοινή δήλωσή τους, οι πρόεδροι της Επιτροπής και του Συμβουλίου δήλωσαν:

«Ο κοροναϊός αποτελεί μια παγκόσμια κρίση που δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ήπειρο και η οποία απαιτεί συνεργασία και όχι μονομερή δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση.Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει αποφασιστική δράση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού»
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι τα περιστατικά Covid-19 (κορονοϊό) στη χώρα του είχαν διαδοθεί από Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Απάντηση έδωσε και ο ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τη συνήθεια να πυροβολεί τα πόδια της, όπως γνωρίζετε. Πιστεύουμε ότι η καλή χάραξη πολιτικής απαιτεί προβληματισμό και σκέψη», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου