Γιώργος Τράγκας: «Με εντολή Μαξίμου κόπηκε η εκπομπή μου στο ACTION24» - Δεύτερο «χτύπημα» μετά τα… Παραπολιτικά!

Γιώργος Τράγκας, ΜΜΕ, ACTION 24, Μαξίμου,
Την απομάκρυνσή του από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Φοβάμαι μη με βρουν κάποια μέρα σαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη», είπε, ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας της δικής του και της οικογένειάς του!
Όπως είπε ο ίδιος ενημερώθηκε σήμερα (χθες) από την ιδιοκτησία του σταθμού, ότι η συνεργασία τους διακόπτεται για λόγους που έχουν να κάνουν «με τα κείμενά του και την ραδιοφωνική του εκπομπή καθώς κάτι τέτοιο αλλάζει την φυσιογνωμία του σταθμού», ‘όπως του αναφέρθηκε.

«Το Μαξίμου με αντάλλαξε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας, σύμφωνα με το pronews.gr, υπαινισσόμενος πώς υπήρξε "αλισβερίσι" μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Γιώργος Τράγκας αποκάλυψε πώς όταν πρωτοσυνεργάστηκε με το «Action 24» η ιδιοκτησία του καναλιού ρώτησε τον εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη αν θα πρέπει ο σταθμός να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης απάντησε πώς «καλύτερα να τον έχεις εσύ παρά άλλοι».

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Τράγκας ενημερώθηκε για την διακοπή της εκπομπής του λίγη ώρα πριν τις 17:30 όπου είναι η έναρξή της.

Ο δημοσιογράφος απέρριψε τη δικαιολογία του σταθμού περί ασυμβατότητας «τηλεοπτικής εκπομπής» και «γραφομένων» λέγοντας πως τα πραγματικά αίτια βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου κατονομάζοντας τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη (και ανιψιό του πρωθυπουργού) ως υπεύθυνο για την δεύτερη στη σειρά απομάκρυνσή του την όποια αποκάλεσε «βιαία» μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός.

Συνεχίζοντας δε πρόσθεσε : «Ο ανιψιός του πρωθυπουργού παρεμβαίνει φασιστικά για να απομακρύνει συντάκτες ανεπιθύμητους».

Όπως είπε ο Γ. Τράγκας «υπήρξε φασιστική επέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου για να απομακρυνθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό», με τον οποίο είχε συμβόλαιο έως τις 31 Ιουλίου λέγοντας πως απόφερε έσοδα σε αυτόν από 15 έως και 20 χιλιάδες ευρώ από τους χορηγούς της εκπομπής χωρίς ο ίδιος να κρατήσει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα έσοδα.

Όπως πρόσθεσε το θέμα δεν είναι τόσο η δική του απομάκρυνση, αλλά το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, όπου το Μαξίμου και ο «κύκλος» του πρωθυπουργού απομακρύνουν άμεσα και βιαίως και διώχνουν δημοσιογράφους από τις δουλειές τους επειδή ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Γιώργος Τράγκας ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας της δικής του και της οικογένειάς του: «Φοβάμαι μη με βρουν κάποια μέρα σαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πώς η επίθεση που δέχεται από το πρωθυπουργικό κέντρο άσκησης πολιτικής είναι διαρκής, συστηματική, σχεδιασμένη και εξοντωτική.

Ακόμη ανέφερε πως μπορεί να κινδυνεύσει και «κάποιον "πιστό οπαδό" του Σ.Τσιόδρα» επειδή μίλησε και έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στους λοιμωξιολόγους.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ακόμη ο Γ. Τράγκας αναφέρθηκε σε ένα επιχειρηματία με το όνομα «Λαβράνος» ο οποίος σχετίζεται με συστήματα ασφαλείας λέγοντας πως υπάρχει σχέση φιλική μεταξύ του επιχειρηματία αυτού και των Δημητριάδη και Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Ενόχλησε πολύ που ανέφερα στις εκπομπές μου ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει σχέση με τον κ. Λαβράνο, επιχειρηματία στον τομέα της ασφάλειας ο οποίος έχει σχέση και με τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο.

Ενόχλησε επίσης η κριτική που άσκησα στους λοιμωξιολόγους σχετικά με τα τσουβάλια χρημάτων που πήρε ο Τσιόδρας ,ο Μαγιορκίνης και οι άλλοι. Στον τόπο μας πια προβαίνουν σε ομαδική φίμωση του ελληνικού τύπου είτε με διανομή διαφημίσεων είτε με απολύσεις».

Τέλος όπως είπε σήμερα κιόλας θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του Action 24, ενώ πρόσθεσε πως αν και θα μπορούσε να αφήσει το θέμα να «σβήσει» σιγά-σιγά και να αναζητήσει κάπου αλλού εργασία όπου το πιθανότερο και θα έβρισκε, δεν θέλει αυτό, αλλά θα φέρει το θέμα στις διεθνείς ενώσεις των δημοσιογράφων.

Ακολουθεί βίντεο της Συνέντευξης Τύπου του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα


πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου