Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τους 140.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Covid-19, Κορονοϊός, κρούσματα, Ελλάδα, ΗΠΑ,

Κορονοϊός στηνΕλλάδα: 24 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο - Οι νεκροί από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 140.000 σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters....



Είκοσι τέσσερα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.007 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Από το σύνολο των 4.007 κρουσμάτων, 1.106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (92.3% άνδρες).

Τα νέα είκοσι τέσσερα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

- Δεκαέξι κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- Δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- Δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
- Δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
- Ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,
- Ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 140.000 στις ΗΠΑ

Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 140.000, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα στις 42 από τις 50 Πολιτείες, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Φλόριντα, για πέμπτη συναπτή ημέρα.

Από τα τέλη Ιουνίου τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και τώρα, έξι εβδομάδες αργότερα, αυξάνονται επίσης και οι θάνατοι, σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση του πρακτορείου. Κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ πεθαίνουν περίπου 5.000 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό. Συγκριτικά, ο γειτονικός Καναδάς έχει καταγράψει συνολικά 8.800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Μέσα σε μία εβδομάδα, πέθαναν στις ΗΠΑ 5.600 άνθρωποι, χάθηκαν δηλαδή τόσες ζωές όσες και στη Σουηδία αφότου ξέσπασε εκεί η πανδημία.

Στις Πολιτείες που πλήττονται χειρότερα, οι αρχές δεν έχουν πλέον χώρο για να φυλάξουν τα πτώματα αφού τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει. Η κομητεία της Μαρικόπα, στην Αριζόνα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει ζητήσει να σταλούν 14 μεγάλα ψυγεία χωρητικότητας 280 πτωμάτων. Στο Τέξας, η πόλη του Σαν Αντόνιο και η κομητεία Μπίξαρ αγόρασαν φορτηγά ψυγεία για την αποθήκευση έως και 180 νεκρών.

Η εμφάνιση αυτών των «κινητών νεκροτομείων» τρέφει το αίσθημα, σε ορισμένες Πολιτείες του νότου, ότι η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι ο ιός θα "εξαφανιστεί"

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού εκτινάσσεται στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνεται των απόψεών του, σύμφωνα με τις οποίες η νόσος θα «εξαφανιστεί» στο τέλος, ενώ δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

«Στο τέλος θα έχω δίκιο. Ξέρετε, έχω πει: "Θα εξαφανιστεί". Θα συνεχίσω να το λέω», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday, η οποία προβλήθηκε σήμερα.

«Θα εξαφανιστεί και θα έχω δίκιο», επέμεινε.

Περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν στη χώρα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση σήμερα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, «πολλές από αυτές τις περιπτώσεις (τις νέες) είναι νέοι που θα θεραπεύονται σε μία ημέρα».

«Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (...). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα», σημείωσε, εξηγώντας την ανομοιότητα με τους αριθμούς στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε, με τον αριθμό των τεστ.

«Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ. Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ποσοστό θνητότητας, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως το χαμηλότερο παγκοσμίως», κάτι που αμφισβητούν ειδικοί.

Άραγε θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, την ώρα που πολλές πόλεις και πολιτείες την έχουν καταστήσει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους;

«Όχι, θέλω οι πολίτες να έχουν κάποια ελευθερία (...) και δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση ότι εάν όλος ο κόσμος φορέσει μάσκα, όλα θα εξαφανιστούν», απάντησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου