Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία

Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, τριμερής Βερολίνου, Αγία Σοφία,
Μυστική τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε τη Δευτέρα στο Βερολίνο και συγκεκριμένα λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί... 

H διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή

Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία φέρεται να είχαν μυστική τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, πριν από λίγα 24ωρα, μετά και την τουρκική απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ότι εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν συμμετείχε στη συνάντηση.



Ποιοι συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας 

 

Εκτός του Ιμπραήμ Καλίν, στη συνάντηση φέρεται ότι συμμετείχε από ελληνικής πλευράς, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή (φώτο), όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

Από πλευράς Γερμανίας, συμμετείχε ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.


Επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση την τριμερή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας 

 

Τη συνάντηση φέρεται να επιβεβαιώνει και η ελληνική κυβέρνηση, μετέδωσε ο ίδιος σταθμός επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε χτες, χθες Δευτέρα 13/7, ανήμερα της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά διαμήνυσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης για να γίνει ουσιαστικός διάλογος με την Τουρκία.

με πληροφορίες από το sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου