Ελλάδα ώρα μηδέν: Αλλάζουμε, αλλιώς δεν έχουμε αύριο

Ελλάδα, Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος,Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά της Κρήτης, ανοιχτά του Καστελορίζου, ενώ ήδη προς την περιοχή αναμένεται να πλεύσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis...



του Παναγιώτη Λαφαζάνη (*)

Αυτή την ώρα η Τουρκία βάζει “φωτιά“στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει κάνει σουρωτήρι από θαλάσσης και αέρος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και όλα δείχνουν ότι έχει διαβεί τις “κόκκινες γραμμές“, όπως και να τις οριοθετήσει κανένας.

Αυτές οι ώρες είναι ώρες που φαίνεται ξεκάθαρα η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και η πλήρης χρεοκοπία των δυτικών συμμαχιών της με Ε.Ε και ΗΠΑ, οι οποίες, όπως έχουμε πει σε όλους τους τόνους αμέτρητες φορές, αποτελούν τον δούρειο ίππο της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση “ξέχασε” να αναφέρει το παραμικρό τέσσερις ολόκληρες μέρες στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης που είναι η ωμή εκ μέρους της Τουρκίας καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο ευρωπαϊκών χωρών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Και δεν είναι μόνο ότι η εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση γονυκλινής δεν θέλει να στενοχωρήσει Βερολίνο και Βρυξέλλες, είναι και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, που βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Ελλάδα, ο οποίος, τις στιγμές που η Τουρκία παίζει παιχνίδια πολέμου, ζητάει, αλά Ίμια, διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα, επισείοντας δράση εναντίον της, αποχώρηση των τουρκικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων από την ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως έτοιμος από καιρό, ζητάει κυρώσεις της Ε.Ε σε βάρος της Τουρκίας. Καλές είναι οι κυρώσεις αλλά ακόμα και αν τις θέλουν στις Βρυξέλλες, που δεν τις θέλουν, για να τις επιβάλλουν απαιτείται χρόνος, ενώ είναι αμφίβολο το αποτέλεσμά τους.

Στην περίπτωση μας, όμως, χρόνος δεν υπάρχει!

Ας ελπίσουμε ότι η Τουρκία κάνει μόνο επίδειξη θράσους και απλώς δοκιμάζει τις αντοχές και τη βούληση της χώρας μας και ότι επομένως θα αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της.

Ας ελπίσουμε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο δεν θα χρειαστεί να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, την ετοιμότητα του να κάνει σωστά και αποτελεσματικά το καθήκον του, εφόσον οι στιγμές το απαιτήσουν .

Και λέω ας ελπίσουμε, γιατί αν παρέλθουν αυτές οι ώρες έντασης, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα πάντα σε αυτήν τη χώρα και να τ’ αλλάξει σε βάθος και με ταχύτητα. Και όταν λέμε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα, δεν μπορεί να προκύψει αυτό από τις σημερινές προσκυνημένες, διαπλεκόμενες, ολιγαρχικές και παρακμιακές ηγεσίες της κατεστημένης πολιτικής τάξης αλλά η πρωτοβουλία για μια τέτοια αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο από τον ελληνικό λαό και από έντιμες, δημοκρατικές, πατριωτικές, ανιδιοτελείς αντισυστημικές δυνάμεις για τις οποίες το όραμα μιας εθνικά ανεξάρτητης, κυρίαρχης, περήφανης, προοδευτικής, ανασυγκροτημένης, παραγωγικής και ασφαλούς Ελλάδας της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι βίωμα και υπόθεση ζωής.

Ήρθε ή ώρα να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα με κάθε θυσία και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ανατρέποντας ταυτόχρονα το σημερινό βρώμικο και “παραδομένο” σκηνικό, αλλιώς η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν θα έχουν αύριο!
                                                                   __________________________

(*) Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι πολιτικός, πρώην υπουργός σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας ISKRA.
πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου