Μητσοτάκης στη Βουλή: «Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια»

Κυρ. Μητσοτάκης, αιγιαλίτιδα ζώνη, επέκταση στα 12 μίλια δυτικά, Βουλή,
Εν μέσω χειροκροτημάτων από κυβερνητικούς βουλευτές ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, «η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια».


Την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, στα 12 ναυτικά μίλια, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι άμεσα με νομοσχέδιο, η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια! "Η Ελλάδα μεγαλώνει": Το έχουν πει κι άλλοι, εμείς όμως το κάνουμε πράξη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

«Προβαίνουμε έτσι σε μια θαλάσσια περιοχή -συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου- στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος, σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα δικαίωμα «που η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει μελλοντικά και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και το οποίο έχουν ήδη ασκήσει γείτονές μας, με σεβασμό στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και την εφαρμογή της μέσης γραμμής, εκεί που η απόσταση μεταξύ των ακτών είναι μικρότερη από τα 24 μίλια».

«Ο υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. Νίκος Δένδιας) έχει ενημερώσει ήδη τους ομολόγους του Ιταλίας και Αλβανίας γι’ αυτή την απόφασή μας. Σήμερα θα επισκεφθεί τα Τίρανα για να συζητήσει την οριστική επίλυσης της εκκρεμότητας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου