τελευταιες ειδησεις

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση στην Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα της Συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ε.Ε.

Οι κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται απόψε, Τετάρτη 16/8, στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της της γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ...Οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ συναντώνται σήμερα Tετάρτη στο Βερολίνο για να συζητήσουν μια ατζεντα πολλών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή ειναι η πρώτη δια ζωσης συναντησή τους από το ξεσπασμα της πανδημίας, κατι που έσπευσε να επισημάνει και η γερμανίδα υπουργός Άμυμας Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ (φώτο), που φιλοξενεί την συνάντηση καθώς η Γερμανια είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

«Ειναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που οι ευρωπαιοι υπουργοί άμυνας είμαστε σε θέση να συναντήσουμε ο ένας τον άλλον απο κοντά, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες. Βλέπουμε τις εξελίξεις στο Μάλι, τις διαδηλώσεις του λαού στην Λευκορωσία, επίσης βλέπουμε την αυξανόμενη ένταση και τις φιλονικίες στην Ανατολικη Μεσογειο και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη η Ευρώπη να μπορεί να έχει την δυνατότητα δράσης περισσότερο από ότι σήμερα, για την δική της ασφάλεια», είπε η Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ.

Αξιζει να σημειωθει οτι Πέμπτη και Παρασκευή, επίσης στο Βερολίνο, πραγματοποιείται και η άτυπη συνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με βασικο θεμα στην ατζέντα την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και πως θα πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια