Η Ελλάδα, χρειάζεται τώρα Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Πολτική, κόμματα, εθνικά προβήματα, Πανδημία, Οικονομία, Ανεργία, Τουρκική προκλητικότητα, Καλάμι,
Γιά την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων-προβλημάτων, πανδημίας Κορονοϊού, Οικονομίας, Ανεργίας και ιδιαίτερα της τουρκικής προκλητικότητας...


Πανδημία covid-19 που αντιμετωπίζεται ερασιτεχνικά και ασοβάρευτα. Οικονομία, χάλια. Ανεργία στα ύψη. Και τα πιό δύσκολα, είναι μπροστά.

Προκλήσεις Τουρκίας, που θα οδηγήσουν σε ελληνικές παραχωρήσεις, μέσω ''διαπραγματεύσεων''. Ψευτιές, παραπληροφόρηση ακόμα και γιά το σοβαρό αυτό εθνικό ζήτημα, από μιά ασοβάρευτη κυβέρνηση, που υποτιμά την νοημοσύνη του λαού και τον εξαπατά με εξαγορασμένα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, των υποτιθέμενων ''επιτυχιών'', που αποδείχτηκαν αποτυχίες, ζυγίστηκε και βρέθηκε ''μικρή-ανεπαρκής''. Δεν μπορεί να κυβερνήσει με παραπληροφόρηση και ψευτιές, με υπουργούς παλιάς κοπής, δηλ. ''της πλάκας'' και αυτοπροβολής, της αχρηστίας-ανικανότητας.

Ο ''Μωϋσής'' πρωθυπουργός, δεν οδηγεί τον λαό στην ''γη της επαγγελίας'', αλλά σε αυτήν της...κοροϊδίας. Π.χ., τα κρούσματα κορονοϊού, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση, η οποία ''πανηγύριζε'' πριν 2 μήνες γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

'Οταν μία κυβέρνηση, σε εποχή κορονοϊού, με τον λαό να υποφέρει, δίνει 20+ εκ. ευρώ κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ γιά να τα εξαγοράσει, γιά να την υμνούν και να κρύβουν αλήθειες, ειδικά στα ''ελληνοτουρκικά'', πιστοποιεί ότι είναι βρώμικη και δεν ενδιαφέρεται γιά την χώρα.

Kαι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση... ''αρίστων'', με την έπαρση και αλαζονεία που διακρίνουν τον πρωθυπουργό, θα εμφανιστεί πάλι κάποια ''Χρυσή Αυγή'' στην Βουλή.

'Οχι, η λύση δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Κι εκείνη η κυβέρνηση ζυγίστηκε και βρέθηκε ''μικρή-ανεπαρκής''. 

Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα... όχι τα -διαχρονικά- συμφέροντα κομμάτων, πολιτικών, οικογενειών, επιχειρηματιών κλπ. συμφέροντα, που ρήμαξαν την Ελλάδα και την κατάντησαν ''προτεκτοράτο'', μόνιμα χρεοκοπημένη και υποχωρούσα. Που την κατάντησαν χώρα-''μπανανία'', της εξευτελιστικής γιά Δημοκρατία ''ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας'', στο ''πλυντήριο ανομιών, η Βουλή''.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά-κρίσιμα ζητήματα που την απασχολούν και την Τουρκία, με τις υπάρχουσες διεφθαρμένες και ανίκανες ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες'', ειδικά των δύο κομμάτων ''εξουσίας''. Που τα βολεύει να συνεχίσει να υπάρχει το ''σάπιο κράτος'', της διαφθοράς, αχρηστίας-ανικανότητας και γραφειοκρατίας, γιά να επιβιώνουν.

Επιβάλλεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας να τολμήσει και να ζητήσει δημόσια σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, με εξωκοινοβουλευτικούς, εξωκομματικούς στην πλειοψηφία της. Και αυτό επειδή το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο έχει σαπίσει και ''μυρίζει'' άσχημα. 'Εστω και αν -συνταγματικά- είναι ''γλάστρα'', η πρόεδρος, θα προσφέρει έτσι τεράστια υπηρεσία στο 'Εθνος. Αν δεν εισακουσθεί, να παραιτηθεί. 

Επιβάλλεται να δοθεί τέλος στην διακυβέρνηση ψευτών, διαπλεκόμενων, ''μιζαδόρων'', διεφθαρμένων πολιτικάντηδων που χρησιμοποιούν το κράτος γιά προσωπικά οφέλη και το ''βόλεμα'' των ''δικών μας''. Που βλέπουν τον λαό ως ''δεδομένον και ηλίθιο''. Που αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα με παραπληροφόρηση και ασοβάρευτα, γιά ''να μην χαλάσει η εικόνα'' τους.

Επιβάλεται τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν ότι οφείλουν να αλλάξουν νοοτροπία και πρακτικές. Να σοβαρευτούν και να θέσουν το συμφέρον της χώρας, του 'Εθνους, πάνω από το δικό τους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ευτελίζεται από μικρομέτριους πολιτικούς, χωρίς οράματα, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, χωρίς λύσεις. Από κυβερνήσεις και κόμματα που επικοινωνούν με τον λαό μέσω... ''πηγών'' και ''κύκλων'', μέσω ''ατάκας'' και ''μαγκιάς'' στο ''τουίτερ'' και αλλού, με προτίμηση τις τηλεοπτικές ''κοκορομαχίες''. Που οδήγησαν τον λαό να αναζητά ενημέρωση γιά τα εθνικά του θέματα εδικά, σε ΜΜΕ εκτός Ελλάδας, όπως γινόταν επί χούντας, εξαιτίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες δυστυχίες και υποχωρήσεις-παραχωρήσεις. Ούτε της αξίζει να ''σέρνεται'', εξαιτίας ανεπαρκών, μικρομέτριων πολιτικών των κρατικοδίαιτων κομμάτων.

Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γιά την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων-προβλημάτων, χρειάζεται ΤΩΡΑ.

Σημ.: Στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων, έχουμε να ''πιστώσουμε'' και την απαράδεκτη απαξίωση, υποτίμηση του απόδημου Ελληνισμού. Γεγονός προσβλητικό γιά το 1/3 του 'Εθνους που ζει εκτός συνόρων.

πηγή: kalami.us - 21 Aυγ. 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου