ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτα είναι τα νυχτερινά και οι αργίες των υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημία

ΠΟΕΔΗΝ, Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, υγειονομικοί, Δημόσια Νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας, Δεδουλευμένες αποδοχές, νυχτερινά, αργίες,
Απλήρωτα είναι τα νυχτερινά και οι αργίες των υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία - ΠΟΕΔΗΝ...



Από το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζεται πως σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι υγειονομικοί που προσλήφθηκαν στο τέλος Μαρτίου βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρεται, παρά τις παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊού.

"Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα", υπογραμμίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς.

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

11.08.2020

Απλήρωτα τα νυχτερινά και οι αργίες των Υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας

ΑΘΗΝΑ 11/08/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3283

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απλήρωτα τα νυχτερινά και οι αργίες των Υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας
Σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι Υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας τέλος Μαρτίου η μισθοδοσία τους καταβάλλεται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.
Παρά τις παρεμβάσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους Υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους υγειονομικούς.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου