Σήμερα η συνάντηση Πομπέο - Τσαβούσογλου για Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί απόψε με το τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η συνάντηση αυτή θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη και πραγματοποιείται μετά τις συνομιλίες Μάικ Πομπέο - Νίκου Δένδια... Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και ο τούρκος ομόλογός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Ο Μάικ Πομπέο προχθές συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, και ανέφερε ότι πρέπει να αποκλιμακωθει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ελβετία εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση όλων των ζητημάτων στην περιοχή μέσω διαλόγου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρίσκεται σήμερα στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Λουίς Αμπιναδέρ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη