τελευταιες ειδησεις

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ερντογάν: Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα – Επιτάχυνση επιχειρήσεων στη Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Τώρα θέλω να μοιραστώ τα καλά νέα μαζί σας: Η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», είπε χαρακτηριστικά απευθυνομενος στους τούρκους πολίτες....Την ανακάλυψη από την Τουρκία τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επανέλαβε την πρόθεση της Άγκυρας να συνεχίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην περιοχή, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα ευρήματα.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ τα καλά νέα μαζί σας: Η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», είπε χαρακτηριστικά.

Το κοίτασμα 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, εντοπίστηκε στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βορείως της παραλιακής πόλης Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της ΑΟΖ της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του έχει στόχο να ξεκινήσει την αξιοποίηση του κοιτάσματος έως το 2023 και να καταστεί βασικός εξαγωγέας ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε την επιτάχυνση των επιχειρήσεων στη Μεσόγειο με την έξοδο του πλοίου γεωτρύπανου Kanuni μέχρι το τέλος του 2020.

«Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του Kanuni, στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τις γεωτρήσεις για τη χώρα του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια