Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Πορεία για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Τουρκία, απειλές, παραλήρημα, εμπρηστικές δηλώσεις, Δωδεκάνησα,
Πορεία για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων θα οργανώσει στις 9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί...



Όπως ανακοίνωσε o Ντεβλέτ Μπαχτσελί κινούμενος στο ίδιο εμπρηστικό κλίμα με τον κυβερνητικό του εταίρο Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», θα οργανώσει «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» στην πόλη της Σμύρνης και η οποία θα καταλήξει στο λιμάνι «εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του δεξιού κόμματος, με 80 μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως: «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία». Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου